Vævsfyldere (“Filler”)

Vævsfyldere, såkaldte fillers, anvendes til at udfylde rynker og til at skabe fylde i ansigtet. De mest benyttede er ikke-permanente, som forsvinder i løbet af 3-9 måneder afhængig af typen og hvor de lægges.
På klikken anvendes hyaluronsyre eller patientens eget fedt som filler.

Patientinformation

Formål:
At udglatte rynker og furer i ansigtet eller at skabe fylde i læberne.

Generelt:
Vævsfyldere (fillers) er en gruppe stoffer af meget forskellig art, der kan anvendes til indsprøjtning i læderhuden eller under huden med det formål at udglatte rynker eller give huden øget fylde. Stofferne kan være mere eller mindre permanente og inddeles groft i midlertidige og permanente. Der findes talrige forskellige produkter og nye kommer hele tiden til.
Midlertidige fillers har det laveste antal bivirkninger. Vi anvender fillers som består af hyaluronsyre, et stof der forekommer naturligt i huden. Hyaluronsyren nedbrydes langsomt og forsvinder.

Teknik:
Inden indsprøjtning af stoffet kan der lægges lokalbedøvende creme eller et lokalbedøvende blok for at mindske ubehaget. Herefter indsprøjtes stoffet i små mængder med en tynd kanyle

Forløb:
Effekten kan ses umiddelbart efter at gelen er sprøjtet ind. Da behandlingen er foretaget med et midlertidigt stof, som er biologisk nedbrydeligt, skal man regne med, at den skal gentages. Varigheden af den enkelte behandling er meget individuel. Efter første behandling skal man påregne, at virkningen aftager efter 3-6 måneder. Effekten er længerevarende i huden end i læberne. Behandlingen kan gentages ligeså ofte man ønsker.

Bivirkninger:
Umiddelbart efter kan det behandlede område være lidt rødt, ømt og hævet. Det fortager sig i huden efter et par dage, men kan i læberne vare en uge. I sjældne tilfælde kan ses blålig misfarvning, som dog normalt svinder efter et par dage. Huden og læbernes slimhinde kan fremtræde uregelmæssig, hvis det indsprøjtede stof ikke er fordelt helt jævnt.

Komplikationer:
Yderst sjældent kan det behandlede område blive inficeret. Ved gentagen brug kan man se fortykkelse af det behandlede område. Yderst sjældent ses allergiske reaktioner eller små knudeagtige hævelser i senforløbet.

Forventet resultat:
Ved behandling kan forventes en vis udjævning af rynker og folder afhængig af rynkernes dybde inden fyldningen. Ved behandling af læber bliver disse mere fyldige og fremstående

Tryghedspakke

Tryghed er et omdrejningspunkt hos Bjerregaard Plastikkirurgisk klinik.

Der kan være mange tvivlsspørgsmål i forbindelse med et kosmetisk indgreb, og hos os får du et tilpasset forløb med din personlige kirurg.

Læs mere here